Algemene reis/reserveringsvoorwaarden

 

 

-Keurmerk touringcarbedrijf

 

SP trips and events reist, indien wij gebruik maken van een moderne touringcar, enkel met touringcarbedrijven die beschikken over het Keurmerk Touringcars.

 

Dit kwaliteitslabel wordt elk jaar na strenge controle, in samenwerking met de Rijksdienst voor het Wegverkeer, de Rijksverkeersinspectie en de stichting STO voor de controle van de sociale voorschriften, verleend door de SKTB.

 

Indien er wordt gereisd met ouder materieel, is bovenstaande niet van toepassing. Uiteraard beschikken de oudere

voertuigen over geldige keuringspapieren, zijn voorzien van brand-preventieve middelen en is de chauffeur verplicht 

te werken met het Europese rijtijdenbesluit. 

 

-Zitplaatsreserveringen, voorkeuren, rollator en rolstoelen  

 

Het is bij SP trips and events niet mogelijk om bepaalde zitplaatsen te reserveren in de bus/tramstel/treinstel, onder welke omstandigheden dan ook. Bij het betreden van het voertuig in kwestie zal u en uw evt gezelschap een plaats aangewezen krijgen. 

 

Let op, er is maar beperkt ruimte voor rollators en rolstoelen!

 

Mocht u reizen met een rolstoel of rollator, geef dit dan wel even bij uw boeking aan. Tijdens onze trips en evenementen staat er vaak ouder materieel op het programma. Deze zijn soms minder geschikt voor minder validen. Er is tijdens alle trips en evenementen wel altijd begeleiding aanwezig, welke u aan boord kan helpen en u kan ondersteunen indien nodig, dit hoeft zodoende niet altijd een probleem te zijn!

 

Roken in de bus/tramstel/treinstel is ten strengste verboden, Men kan tijdens stops in de buitenlucht roken.

 

-Opstapplaatsen

 

SP trips and events doet verschillende plaatsen in Nederland aan. Voor aktuele vertrektijden/plaatsen verwijzen wij u door naar de aankondiging.

 

-Vertragingen en overmacht en wijziging algemene reis/reserveringsvoorwaarden

 

SP trips and events behoudt zich het recht om een excursie/evenement/arrangement ter plekke te annuleren of het programma te wijzigen door factoren van buitenaf, zoals; slecht weer en opgebroken wegen. Ook heeft zij het recht 

de algemene reis/reserveringsvoorwaarden eenzijdig te wijzigen bij het aangaan van nieuwe contracten en/of facturen met klanten als dat door vernieuwde werkwijze en of bedrijfsvoering noodzakelijk wordt geacht.

  

-Tickets/plaatsbewijzen reserveren, bevestigingen en annuleren

 

U kunt de tickets/plaatsbewijzen voor onze evenementen en trips zowel per telefoon als het internet reserveren, beide zijn direct bindend. De betalingscondities verschillen per trip/evenement. 

 

Degene die de boeking maakt is geheel verantwoordelijk voor de betaling van de geheel te betalen som. Mocht de boeking 7-8 weken voor het betreffende evenement of trip zijn gemaakt, wordt er om een aanbetaling gevraagd. De rest moet minimaal 4 weken voor het betreffende evenement of trip op de rekening staan. Mocht dit niet het geval zijn, zal SP trips and events u benaderen. In het geval van een boeking binnen 4 weken voor het betreffende evenement of trip, zal u worden gevraagd, het bedrag in een keer over te maken.

 

Na uw reservering ontvangt u een boekingsbevestiging. In geval van een digitale boeking per mail, en bij een boeking per telefoon wordt de bevestiging per post verstuurd. Uw tickets/plaatsbewijzen met daarin alle definitieve informatie, worden minimaal 5 dagen voor het betreffende evenement of trip per mail/post aangeboden.

 

U kunt kosteloos annuleren of wijzigen tot 6 weken voor het betreffende evenement of trip . Bij een annulering tot 5 weken voor het betreffende evenement of trip brengen wij 20% van de complete reissom in rekening. In geval van een annulering tot 4 weken voor het betreffende evenement of trip , wordt 50% van de gehele reissom in rekening gebracht. Tussen de 4 en 1 weken voor het betreffende evenement of trip zal SP trips and events 80% van de gehele reissom in rekening brengen. In geval van een annulering binnen 1 week voor het betreffende evenement of trip, wordt 100% van de complete som in rekening gebracht.

 

Houdt u er rekening mee dat SP trips and events bij uitblijven van betaling uw zitplaatsen mag vergeven en dat het verschuldigde bedrag ook in dat geval blijft staan!

      

-Verzekeringen

 

Tijdens onze trips per luxe touringcar of historisch materieel bent u verzekerd voor letsel door ongevallen. U bent u zelf verantwoordelijk voor uw bagage/tassen.

 

Wij raden iedere passagier dan ook aan zelf een reis en annuleringsverzekering af te sluiten. Het is helaas niet mogelijk

om bij SP trips and events een dergelijke verzekering af te sluiten.

 

In geval van een boeking, welke is gedaan door een persoon onder 18 jaar, zal SP trips and events een ouder of voogd

om een bevestiging vragen.

 

-Paspoort en identiteitskaart

 

U dient altijd in het bezit te zijn van een geldig paspoort , identiteitskaart of ander reisdocument. U bent zelf volledig verantwoordelijk voor het in bezit zijn hiervan. Sinds kort zijn ook kinderen verplicht in bezit te zijn van een geldig paspoort of identiteitskaart!

 

SP trips and events heeft het recht te vragen naar een geldig indentiteitsbewijs en bij twijfel inzage te krijgen in bagage.

Indien de passagier/deelnemer de controle weigert, kan de toegang tot het evenemententerrein/voertuig worden geweigerd. In het laatste geval is er geen recht op restitutie(!).

 

-Wetten rond uw privacy (mei 2018)

 

Vanaf mei 2018 hanteert de overheid een andere vorm van wetgeving mbt de regels rond het verwerken van persoonlijke gegevens door bedrijven. Denkt u daarbij aan bijvoorbeeld adres en (beperkt) bankgegevens, om betalingen in goede banen te leiden. Tevens zijn deze gegevens noodzakelijk om een overeenkomst uit te kunnen voeren (AVG grondslag). Het is altijd mogelijk voor u, deze gegevens in te zien, of opdracht te geven deze te wijzigen.

 

 

Ook wij verwerken dergelijke persoonlijke informatie. Veel deelnemers vragen zich soms af waarom men ook de geboorte-datum moet vermelden bij het invullen van het aanmeldingsformulier. Tijdens elke excursie/rit of event is er een lijst van opgegeven deelnemers present. Dit, om bij een ongeval, waarbij de persoon zich zelf niet zou kunnen indentificeren, de juiste info te kunnen verstrekken aan hulpverleners of andere betrokken instanties. 

 

SP trips and events verkoopt GEEN gegevens aan derden voor commerciele doeleinden of zelfverrijking. Voor meer informatie, zie onze privacyverklaring.

 

Minimum aantal aanmeldingen

 

SP trips and events behoudt zich het recht om een trip of evenement zonder verplichtingen te annuleren bij een te kort

aan deelname. Mocht het minimum-aantal niet worden gehaald, wordt u uiterlijk 2 weken voor het betreffende evenement of trip op de hoogte gebracht.

 

-Klachten

 

Wij stellen het op prijs als men bij het constateren van onregelmatigheden een hiervan melding maakt bij SP trips and events. Voor deze meldingen kunt u zowel per mail als per telefoon bij ons terecht.

 

-Noodnummer

 

Mocht uw probleem niet ter plekke kunnen worden opgelost door de chauffeur/reisleid(er)ster of evenement-leiding, kunt u tijdens uw trip of evenement terecht op ons nood-telefoonnummer, welke 24 uur per dag bereikbaar is. U vind dit nummer op uw tickets/plaatsbewijs.. 

 

 

 

Voor meer informatie of boekingen kunt u op werkdagen tussen 08:30 en 17:00 terecht op telefoonnummer: 06 34624060 of vul het contactformulier in, dan komen wij zo spoedig mogelijk terug op uw vraag/verzoek.

 

 

Kvk nummer vastgelegd te 's-Gravenhage 56098677