Excursie "Limburgse Vlaai et gaufres de Liège"Op zaterdag 28 april 2018 vind onze excursie "Limburgse vlaai en Luikse wafels" plaats.

 

Deze rit staat in het teken van de provincie Limburg en het Belgische Luik (Liege). Tijdens de rit brengen we een bezoek aan het bekende ZN-reizen te Susteren en bereiken we via een mooie route door het glooiende Limburgse landschap, het Museum van Openbaar Vervoer Wallonie te Luik.

Om 09:15 s'morgens vertrekt onze excursie-

bus, de van Dongen 69 (DAF-Jonckheere touringcar uit 1970) van de Stichting Vete-ranen Autobussen, vanaf busstation West t.h.v. uitstaphalte C10 (Moreelse brug-zijde) richting Susteren. 

 

Hier brengen we een bezoek aan ZN-reizen,

een bekende speler in het hobby-circuit.. Onze gastheer zal u hier koffie of thee met 

een stuk heerlijke Limburgse vlaai serveren.

Na de verse vlaai krijgt u de mogelijkheid de nodige foto's te maken van het aanwezige materieel, dat in feite elke paar weken anders van samenstelling is, daar ZN handelt in autobussen. De eigenaar, zelf liefhebber van museumbussen en trotse bezitter van een 

historische Kassbohrer/Setra van einde jaren 50, zal her en der wat foto-gunstig plaatsen.

Nadat u de mogelijkheid heeft gehad de nodige foto's te maken, rijden we via een mooie route richting de Belgische grens. 

 

Echter doen wij dit niet enkel met de rode van Dongen.. Tussen Susteren en Withuis

worden we vergezelt door het parade-

paardje van de St Veteranen Autobussen

afd. Limburg, de ex Arriva DAF-Berkhof 908 in de oudere Vancom-kleurstelling! 

Aan de grens met Belgie stappen we over op de inmiddels gereedstaande en voor Luik gebieds-historisch correcte oranje van Hool A120 van Nostalbus, voor een rit richting het Museum voor Openbaar Vervoer Wallonie te Luik. Natuurlijk zal er tijdens de rit aan de aanwezige fotografen worden gedacht!

Het museum is gevestigd in een voormalige tramremise en biedt een enorm scala aan oude trams, (trolley)bussen, werkmaterieel,

postkoetsen en uniformen uit de regio. 

In tegenstelling tot veel andere musea op dit gebied, staat het meer en deel goed fotogra-

feerbaar opgesteld! Voor bezitters van een Smartphone is er een Nederlandse audio-

gids beschikbaar.

 

Na het bezoek stappen we weer in onze Nostal-bus en rijden we weer richting de grens met Nederland. Maar voor we instappen, serveren wij u nog de misschien wel bekendste zoete lekkernij van Belgie, de Luikse wafel!

 

Eenmaal aan de grens nemen wij weer afscheid van onze Belgische gastheren en stappen weer over op de rode van Dongen, die ons met een korte dinerstop nabij Echt (excl), naar Utrecht zal brengen. Wij verwachten daar rond 21:30 te arriveren.

Om deel te kunnen nemen aan deze speciale excursie betaalt u 59 Euro p.p. Dit is incl-

usief koffie of thee aan boord bij aanvang rit, koffie of thee met verse Limburgse vlaai in Susteren, Luikse wafel met iets te drinken in Belgie, entree OV-museum te Luik met audiogids (enkel voor Smartphone-gebruikers!), vervoer per nostalgische bussen en verzekeringen.

Klik HIER om uw zitplaatsen te reserveren. Voor deze excursie is onlangs de status van vertrekgarantie afgegeven!

Deze rit vindt enkel plaats bij voldoende aanmeldingen. Dit initiatief is mede mogelijk gemaakt door de Stichting Veteranen Autobussen afd. Brabant en Limburg, ZN Reizen, Nostalbus en het OV-museum te Luik.